Fraisa

Fraisa toolCare-2

ToolCare® 2.1 Verktygshantering

Det nya verktygshanteringssystemet.
Med det nya verktygshanteringssystemet ToolCare® kan de verktyg som används i produktionsanläggningen lagras på ett tydligt organiserat sätt och hanteras effektivt.

Fördelar med ToolCare®

  • Förenklad administration, lagerhållning och logistik
  • Minskad kapitalbindning och kostnader för inköp av verktyg
  • Anpassas individuellt för er typ av produktion och maskinpark.
  • 24/7 tillgänglighet – Ni alltid har verktyg omedelbart tillgängliga när behovet uppstår.

ToolCare Verktygshantering


ReTool® Omslipning

I stället för att kasta dina verktyg när de börjar bli slöa, skicka dem till oss för FRAISA originalomslipning. FRAISA ger nytt liv åt era verktyg med toppmodern utrustning i Europas största anläggning för omskärpning och beläggning av skärverktyg.

Verktygshanteringssystemet ToolCare® 2.1 ger optimal support för att du ska kunna utnyttja dina verktygs fullständiga prestationspotential samtidigt som logistikkostnaderna blir så låga som möjligt. Deras ReTool® omslipningstjänst ger dig också möjlighet att maximera applikationsdata för dina omslipade verktyg.

Med lanseringen av ReToolBlue-tjänsten återvinns begagnade verktyg. Optimalt utnyttjande av råvaror skyddar miljön och sparar pengar.

ToolService överblick

  • Europas största servicecenter för hårdmetallfräsverktyg, beläget i Willich, Tyskland
  • Ekonomiskt perfekt verktygshantering för FRAISA och verktyg från tredje part
  • 20 års erfarenhet och mer än 5 miljoner renoverade fräsverktyg
  • Stora vinster för miljön med besparingar på 50 000 kg volfram och 5000 kg kobolt per år tack vare verktygsrenovering och materialåtervinning

Kontakta oss för mer information.

 

<img src=”FRAISA Passion for precision.jpg” alt=”passion for precision”/>

FRAISA Passion for precision

Toppmodern teknik, uppfinningsrikedom och kundfokus. Tre faktorer som gjort FRAISA till en framgång på världsmarknaden för verktyg till skärande bearbetning

 

«passion for precision» 

 

Med högpresterande verktyg och ett omfattande utbud av tjänster hjälper FRAISA företag runt om i världen att öka produktiviteten och minska kostnaderna. FRAISA erbjuder ett omfattande sortiment av verktyg till skärande bearbetning: Fräsverktyg, borrar, gängtappar, vändskärsverktyg och mycket mer. Deras produkter präglas av hög prestanda, precision och kvalitet – till ett utmärkt pris / prestanda förhållande.

Med olika prestanda klasser täcker sortimentet alla kunders individuella önskemål: från den billiga, men ändå tekniskt perfekta produktlinjen till FRAISA X-Generation för absolut bästa prestanda och precision.

Dessutom säkerställer FRAISA sin egen framgång på marknaden och våra kunders långsiktiga konkurrenskraft med ett brett utbud av tjänster. FRAISA är mycket mer än bara en produktleverantör. FRAISA är också din konsult för optimering av bearbetningsprocesser.

 


Produkter

Solida pinnfräsar: Produktsortimentet omfattar fräsverktyg för stål, rostfritt stål, titan, aluminium, koppar, grafit, 3D-bearbetning och specialformer.

Borrverktyg: Solida hårdmetallborrar för högpresterande bearbetning i alla typer av stålmaterial och kolfiberförstärkt plast (CFRP). Dimensioner från Ø 0,1 mm och håldjup på 30 x d.

Gängverktyg: Omfattande sortiment av gängtappar i snabbstål och hårdmetall med ett kodningssystem för tillförlitligt urval av verktyg och applikationsdata. Det omfattande sortiment innefattar också pressgängtappar i HSS och hårdmetall samt gängfräsverktyg av solid hårdmetall.

Vändskärsverktyg: FRAISA:s vändskärsprogram sätter nya riktmärken i fråga om prestanda och precision för modulära frässystem. Sortimentet omfattar hörnfräsar, planfräsar, rundskär för kopierfräsning samt de högeffektiva HFC-fräsverktygen. (HFC= High Feed Cutting). Specifika skär finns tillgängliga för applikationsområdena stål, rostfritt stål, härdat stål, nickelbaserade legeringar och aluminium.

Omslipning: FRAISA ger nytt liv åt era verktyg med toppmodern utrustning i Europas största anläggning för omskärpning och beläggning av skärverktyg.


ToolExpert:

Med hjälp av FRAISA ToolExpert kan du snabbt och enkelt få verktygs och skärdata rekommendationer  för alla dina applikationer. Rekommendationerna kan sedan skrivas ut i form av ett datablad eller sparas som pdf.

<img src="”toolexpert.jpg”" alt="”toolexpert - verktyg för skärande bearbetning”/" />

ToolExpert 2.0


Nedladdningar:

<img src=”Carbide drills | thread cutting tools.jpg” alt=”Carbide drills and thread cutting tools”/>

Carbide drills | Thread cutting tools

<img src=”High-performance milling tools.jpg” alt=”Hig-performance milling tools”/>

High-performance milling tools

Läs mer på www.frasia.com