Aktuell produktion reportage

NYTT NAMN, MEN SAMMA KVALITÉ

Under de senaste 50 åren har Doosan Machine Tools varit ett av de världsledande inom verktygsmaskiner och vuxit och utvecklats genom ständig innovation och en utmaningsanda som genomsyrar kulturen i företaget. Med ett halvt sekel av FoU-kapacitet har de utvecklat högteknologiska, konkurrenskraftiga produkter och uppnått hög kundnöjdhet genom att svara på kraven på den globala marknaden. Förra året tillverkades drygt   15 000 maskiner.

 

 

 

 

 

 

 

Robert Puekker försäljningschef på Duroc Machine Tool bredvid en DVF4000-AWC

DN SOLUTIONS

I början på året köpte DTR Automotive upp Doosan Machine Tools och i slutet av Maj blev det klart att Doosan Machine Tools nu går under namnet DN Solutions.

Även om namnet har ändrats lovar DN Solutions att fortsätta bygga förtroende hos återförsäljare och partners och ytterligare stärka konkurrenskraften för sina produkter och tjänster. Vi hoppas att du kommer att se oss leda den globala marknaden under namnet DN Solutions säger Mikael Högberg VD Duroc Machine Tool.

NYA OCH UPPDATERADE VERKTYGSMASKINER PÅ AMB

Alla maskiner som visades i Stuttgart har en sak gemensamt, de designades utifrån kundernas feedback för att möta deras alltmer varierande bearbetningsbehov. Här är ett axplock på de maskinerna som visades i deras monter.

DVF4000­AWC är nästa generations 5­axliga kompakta bearbetningsmaskin som erbjuder ett brett utbud av skräddarsydda alternativ och maximal bekvämlighet för operatören.

DVF 4000 är ett exempel på företagets nya sortiment av 5­axliga fräsmaskiner designade för att bearbeta olika och komplexa former. Auto Work Changer (AWC), en separat palett station som möjliggör obemannad bearbetning till hela 5­axlig DVF serien.

ALL-TIME-HIGH

I Sverige sköter Duroc Machine Tool all försäljning och service och den nya företagsstrukturen har verkligen börjat sätta sig. "Vi har haft All­time­high två år i rad" säger Robert Puekker - försäljningschef.

"Ett vinnande koncept är att företaget har köpt in flertal maskiner till sitt egna lager för att kunna erbjuda en snabbare leverans. Vi har haft förmånen att det sålts så pass bra så vi hinner nästan aldrig få in dem till vårt eget lager, utan de åker direkt ut till kunden" säger en nöjd Robert.


På svarvsidan var det ett stort intresse bland besökarna för PUMA 1300SYY/1300SYYB som är horisontella svarvar med hög kapacitet och är utrustad med dubbelriktade spindlar med en övre och nedre revolver. PUMA TT1300SYYB är utrustad med en Y­axel vid det övre och nedre revolvern för att öka produktiviteten med upp till 20 % jämfört med de befintliga modellerna. Revolverna är uppgraderade avseende stabilitet, snabbhet och växlingstid.
Denna maskin modell finns i 4 olika storlekar, PUMA TT1300, TT1800, TT2100 och TT2500.

"Vår styrka är att vi har haft en lång relation med leverantören. Vi har byggt upp en bra säljorganisation samt satsat väldigt mycket på att kunna erbjuda en bra och stabil eftermarknad samt service"

Mikael Högberg, DMT Sverige Managing Director.


Vill du höra mer?

Robert Puekker
Sales Manager
+46 (0) 73 254 29 90
robert.puekker@duroc.com

 

keyboard_arrow_up