Exigum

Doosan är det självklara valet

Lettiska Exigum har investerat i sju Doosan-maskiner på bara några år. Exigum valde Doosan på grund av det totala paketet med pris, kvalitet och kundservice.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

När lettiska Exigum, som tillverkar maskindelar för den medicinska, optiska och industriella sektorn, behöver köpa maskiner har de en lång lista med krav.

Exigum tillverkar komplexa delar, så kraven på precision är höga.

"Att leverera till dessa specifika sektorer som vi har som kunder kräver att vi kan vara extremt noggranna i vårt arbete. Vi levererar delar som kräver en tolerans på +/- 0,004 mm, så våra maskiner måste kunna uppfylla detta krav. Och våra Doosan-maskiner kan göra det", säger Kārlis Krūmiņš, VD för Exigum.

Det fungerar inte bara i teorin

Exigums delar tillverkas av olika material, från aluminium till stål, rostfritt stål, verktygsstål och mässing. Detta kräver maskiner som kan leverera både när det gäller precision och volym.

“Vi är beroende av att våra maskiner är tillförlitliga och fungerar. Stillestånd är kritiskt, så vi måste kunna lita på kvaliteten. Med Doosan får vi den tryggheten”, säger Kārlis Krūmiņš, som betonar att Doosan bevisar sitt värde i det dagliga arbetet, inte bara på papper.

“En sak är teorin och specifikationerna - en annan är hur maskinerna fungerar i verkligheten. Det är i det dagliga arbetet, när många delar måste produceras i hög hastighet, som vi kan se om saker och ting fungerar. Och våra Doosan-maskiner gör det.”

Kārlis Krūmiņš, VD för Exigum

Användarvänlig programvara

I början av 2020 Exigum fyra maskiner levererade - DNM5700, DVF5000, PUMA 2100LSY och PUMA MX2100T - och i början av 2022 utökades maskinparken med ytterligare tre maskiner - Lynx 2100LYA, Lynx 2100SYB och DNM 350/5ax.

“Vi valde Doosan-maskiner eftersom de har vad som krävs till ett överkomligt pris. Vi anser att Doosan är ett varumärke som ligger i framkant i branschen, så valet var inte särskilt svårt”, säger Kārlis Krūmiņš.

Exigum har valt styrenheter baserade på FANUC-mjukvara, och enligt VD:n beror detta på den höga graden av användarvänlighet.

“Samtidigt är FANUC ganska utbrett i Baltikum, så för många operatörer är det lätt att använda kontrollerna”, säger Kārlis Krūmiņš.

Kundtjänst i toppklass

För Exigum har kundservice varit av största vikt vid valet av maskinleverantör.

“På Exigum är nyckelorden kvalitet, effektivitet och kapacitet. Vi måste leverera de bästa produkterna, och vi måste göra det på det mest effektiva sättet. Samtidigt måste vi kunna producera stora mängder snabbt. Därför är det en affärskritisk faktor för oss att vår maskinleverantör kan lösa akuta problem omedelbart. Och på det här området levererar Duroc Machine Tool helt enkelt”, säger Kārlis Krūmiņš, som är mycket nöjd med samarbetet:

“Vår erfarenhet av Duroc Machine Tool är mycket positiv. De har ett riktigt professionellt och kompetent team och de vet vad de gör. Även de mest komplicerade frågorna från våra tekniker besvaras omedelbart. Det är därför vi ofta rekommenderar Duroc Machine Tool till andra företag, och det kommer vi att fortsätta att göra.”


Vill du höra mer?

Robert Puekker
Sales Manager
+46 (0) 73 254 29 90
robert.puekker@duroc.com

 

keyboard_arrow_up