Därför är en svarv från DN Solutions (förr Doosan) förmodligen rätt val för dig

När du investerar en sex- eller sjusiffrig summa i nya maskiner förväntar du dig alldeles säkert att få valuta för pengarna. Och det är en helt rimlig förväntan.

Vi på Duroc Machine Tool är av den inställningen att du inte ska begränsa dina förväntningar till själva maskinen - de bör sträcka sig till försäljningsprocessen och servicen du får före, under och efter transaktionen.

Hur vi kan hjälpa dig


 

 

 

 

 

 

 

 


Mer än bara en maskin

Anledningen till detta är eftersom en svarv är mer än bara en maskin som du köper för att utföra en produktionsuppgift i din anläggning. Den är en del av den kritiska infrastrukturen i din verksamhet, så du har all rätt att ställa krav på både maskinen och den som säljer den till dig. Och självklart på organisationen bakom som supportar er.

Duroc Machine Tool är exklusiv leverantör av DN Solutions-svarvar i Sverige. Detta koreanska märke har ännu inte blivit lika välkänt som flera av sina konkurrenter och det tycker vi är synd. Inte för oss förstås – för vi vet ju vad maskinerna går för och vi fortsätter att ta marknadsandelar – utan för våra potentiella kunder som riskerar att gå miste om möjligheten att kunna skaffa rätt produkt till rätt pris, eftersom de inte känner till DN Solutions som varumärke.

I det här blogginlägget har vi samlat några av våra bästa argument till varför vi verkligen tycker att du ska ta dig en närmare titt på DN Solutions när du behöver en ny svarv.

Vill du se vad en DN Soltions svarv kan göra?

Större än du tror

Även om DN Solutions – för vissa – fortfarande ”flyger under radarn” i Sverige är företaget faktiskt en av världens största tillverkare av svarvar och fräsmaskiner. Faktum är att DN Solutions redan säljer på 65 marknader över hela världen och att varumärket toppar listan över flest sålda maskiner globalt. Sedan 2015 har Duroc Machine Tool levererat fler än 700 maskiner till nöjda kunder i Norden och Baltikum.

DN Solutions har hela sortimentet

Oavsett vilken typ av maskin du behöver så kan du säkert hitta den i DN Solutions portfölj, som omfattar omkring 400 olika modeller. Det är många fler än flera av de konkurrerande märkena kan erbjuda.

Flera valbara styrenheter

Vissa konkurrerande varumärken tillhandahåller styrenheter av eget märke, men din enda valmöjlighet är då att använda den styrenhet som maskinen ”föddes med”. En DN Solutions-maskin låter dig däremot oftast välja bland tre, fyra eller till och med fem olika alternativ.

Snabbgående och kraftfulla

Till skillnad från flera konkurrerande varumärken kan DN Solutions tillhandahålla högproduktiva (av rulltyp) och kraftfulla (boxstyrda) svarvar. Listan över leverantörer av kraftfulla svarvar är kort, så om du behöver enastående styvhet, stor kapacitet och bearbetning av stora volymer är en boxstyrd modell ofta rätt val. Och i det här området toppar DN Solutions listan.

Bygger på välkänd teknik

Även om alla i Norden och Baltikum inte känner till namnet DN Solutions ännu, så står det fortfarande för högkvalitativa produkter. Maskinerna tillverkas med samma beprövade teknik som används i maskiner i exempelvis Tyskland eller Japan. DN Solutions fokuserar helhjärtat på kvalitet och processtabilitet, där designen baseras mer på grundläggande funktionalitet än på ”ögongodis”.

Lager och distribution från Tyskland innebär korta leveranstider

En snabb leverans är avgörande för att säkerställa att du får den maskin du behöver. Där leveransen i många fall kan ta upp till 5–7 månader – då maskinen först ska byggas och sedan transporteras från Östasien till Europa – har vi något av ett övertag då vi alltid har omkring 500 maskiner redo för leverans till, eller redan på väg till, vårt lager i Tyskland. Denna anläggning är naturligtvis välfylld med reservdelar, så att vi kan rycka ut snabbt och byta ut en komponent om oturen skulle slå till.

DN Solutions maskiner behåller ett högt återförsäljningsvärde

När det blir dags att avyttra en DN Solutions-maskin på grund av att du till exempel uppgraderar din maskinpark och helt enkelt inte har plats för din ”gamla” maskin kommer du att märka att återförsäljningsvärdet är högt. Åtminstone i teorin. I praktiken finns det knappt några DN Solutions-maskiner på andrahandsmarknaden, eftersom ägarna gärna behåller dem. Det beror på att deras driftslivslängd är lika lång som några av de mer etablerade varumärkena.

Ansvar för hela processen

En svarv är mer än bara enheten som står på ditt fabriksgolv. Om maskinen verkligen ska skapa värde för dig måste den åtföljas av rätt rådgivning och utbildning, samt tillgång till tekniker med den expertis som krävs för att hjälpa dig. Vi på Duroc finns med dig genom hela processen från då du först visar intresse för att köpa en DN Solutions-maskin till det ögonblick då den anländer till din anläggning. Och vi stannar alltid kvar till dess att den är i drift och går bra.

Anledningar till att inte välja DN Solutions

Om du föredrar ett visst varumärke – och kanske en viss försäljningsrepresentant – så ska du självklart hålla fast vid det du är bekväm med. Men du är skyldig dig själv att tänka över dina alternativ och det skulle vara tråkigt om en tveksamhet inför det nya skulle hindra dig från att ta en närmare titt på DN Solutions.

Vi på Duroc Machine Tool kontaktas allt oftare av företag som vill veta mer om DN Solutions svarvar. De har ofta hört talas om oss från någon av våra andra kunder som redan gjort samma resa från det bekväma valet till det rätta valet.

Vi är mycket glada över att ha så många otroligt nöjda kunder som mer än gärna öppnar sina dörrar och låter dig ta en närmare titt på en DN Solutions-svarv i drift. Så du behöver faktiskt inte lyssna på oss – du kan bara fråga dem i stället.

Följ med på ett referensbesök


Får vi visa dig vad DN Solutions-maskiner kan göra?

Boka ett referensbesök och se en maskin i drift hos en av våra kunder. Du kommer inte bli besviken.

Robert Puekker
Sales Manager

+46 (0) 73 254 29 90
robert.puekker@duroc.com

 

När du fyller i kontaktformuläret lämnar du in dina personuppgifter i vårt förvar. Vi lovar att ta väl hand om dem. Läs våra villkor här.

keyboard_arrow_up