Portalfräsmaskin - bearbetning av stora och tunga arbetsstycken


0 Produkter

När det gäller bearbetning av stora arbetsstycken är en portalfräsmaskin ofta det rätta - och ibland det enda - valet.

En portalfräsmaskin kan bearbeta arbetsstycken som ligger i den övre delen av skalan när det gäller storlek och vikt. Därför används portalfräsmaskiner för att bearbeta motorblock för marinindustrin eller komponenter för vindkraftsindustrin, liksom andra maskiner.

Portalfräsmaskin kan bearbeta stora arbetsstycken - upp till 100 ton - eftersom maskinens rörliga axlar löper på styrningar och bearbetar arbetsstyckena, som är fixerade på golvplanet.

Trots att den kan hantera de tyngsta arbetsstyckena är portalfräsmaskinen i huvudsak en mångsidig verktygsmaskin där arbetsstyckets yta kan bearbetas av flera fräsmaskiner samtidigt. Bearbetningsnoggrannheten och produktionseffektiviteten är hög, vilket gör den till ett utmärkt val om du behöver bearbeta arbetsstycken i batch- och massproduktion.

Du kan också välja en fräsmaskin med dubbla kolonner, vilket är en fräsmaskin som står på kolonner medan arbetsstycket rör sig. En maskin med dubbla kolonner kan tillverka samma delar som en portalmaskin, men används vanligtvis för något mindre arbetsstycken. Typiska arbetsuppgifter är precisionsbearbetning av formverktyg, höghastighetsfräsning av stora ytor eller utnyttjande av den höga styrkan vid vertikalborrning av arbetsstycken.

Den stora styrkan hos en 2-kolonns fräsmaskin ligger i dess jämnhet: den kan arbeta med samma kraft över hela bearbetningsområdet.

keyboard_arrow_up