Green machining - blåser nytt liv i gamla maskiner

På Duroc Machine Tool har vi utvecklat ett hållbart återköpskoncept som vi kallar "Green Machining". Och det är vi verkligen stolta över.

Green Machining är ett återköpskoncept, där vi erbjuder dig att köpa tillbaka en DN Solutions-maskin, om den har köpts från oss. Vi återställer den sedan och ger den ett nytt liv med en ny kund.

"Våra renoverade maskiner riktar sig till nystartade företag eller små och medelstora företag som vill ha ett ekonomiskt attraktivt eller mer hållbart alternativ till att investera i en helt ny maskin."

- Mikael Högberg, Managing Director

Vi tar vårt ansvar på allvar

Hos Duroc Machine Tool tar vi hållbarhet på allvar, till stor del eftersom det så uppenbart är rätt sak att göra. Hållbarhetsfrågorna är en av de mest konsekventa makrotrenderna på global nivå och lyfts fram i FN:s globala mål för hållbar utveckling. Vi fokuserar också på detta eftersom det är förnuftigt även ur ett rent kommersiellt perspektiv.


Hållbar buy-back-koncept

Hållbarhet och miljöhänsyn behöver inte vara luftiga begrepp som bara finns nedskrivna i ett dokument i en låda på ett myndighetskontor. Dessa principer omsätts till konkreta åtgärder som är meningsfulla både i teorin och på en rent praktisk nivå.

Duroc Machine Tool har ett återköpskoncept som precis som namnet antyder innebär att vi garanterar att vi – när som helst – kommer att återköpa en DN Solutions-maskin som du ursprungligen köpt från oss.

Samtidigt garanterar vi att maskinen så långt det är möjligt kommer att ges ett nytt långt liv. Om den är i gott skick säljer vi den vidare till en annan kund, och om den behöver lite omsorg och uppmärksamhet så ger vi den det. I annat fall återanvänder vi de delar som fortfarande fungerar som de ska.

GREEN MACHINING

- så fungerar det i praktiken

Vi hämtar upp maskinen enligt de överenskomna villkoren.

paginate-filter-1

Vi transporterar den sedan till vår återvinningsanläggning i Baltikum.

paginate-filter-2

Vårt kunniga och erfarna serviceteam inspekterar maskinen efter tecken på mekaniskt slitage och byter ut eventuella defekta komponenter och uppdaterar samtidigt programvaran.

paginate-filter-3

Maskinen är nu så god som ny och redo att skapa värde åt en ny DN Solutions-ägare.

paginate-filter-4

Duroc Machine Tool levererar och installerar maskinen och tar ansvar för att utbilda personalen som ska använda den.

paginate-filter-5

Även om de är begagnade modeller erbjuder vi fortfarande sex månaders garanti på maskiner som säljs under programmet ”Green Machining”.

paginate-filter-6


För att vi bryr oss

Enkelt uttryckt är Green Machining ett återköpskoncept som skyddar din investering och ger dig möjlighet att främja en hållbar utveckling. 

Det kallar vi att ta ansvar. 


Är du intresserad av en renoverad maskin?

Ring mig eller fyll i kontaktformuläret för att lära dig mer om tillgängliga modeller.

Mikael Högberg
Managing Director

+46 (0) 70 670 69 84
mikael.hogberg@duroc.com

 keyboard_arrow_up