CNC-svarvar för all typ av bearbetning ifrån metall till alla typer av material


CNC-svarvar

Vårt sortiment av CNC-svarvar består av horisontella svarvar, vertikala svarvar, flerfunktions svarv och längdsvarvar, som alla kan användas inom en mängd olika branscher och för bearbetning av olika metaller eller andra material samt bearbeta komplexa detaljer.

Vi levererar svarvar som passar ert behov i eran verksamhet och som uppfyller de högsta kraven på kvalitet, precision och hastighet. Detta säkerställer att era nuvarande bearbetningsprocesser effektiviseras och optimeras.

 

cnc svarvar

0 Produkter

Vad är en svarv?

En svarv är en maskin som kan bearbeta arbetsstycken av olika slag. Med en svarv kan du forma, rikta in, skära och på annat sätt anpassa ett arbetsstycke, oavsett om det är tillverkat av metall eller ett annat formbart material.

Hur fungerar en svarv?

En svarv - som ofta även kallas metallsvarv - har en rotationsaxel runt vilken arbetsstycket som ska bearbetas roterar. När arbetsstycket kommer i kontakt med svarvens skärverktyg avlägsnas en del av materialet och du får den form du vill ha.

Hur styr man en svarv?

En svarv är nästan alltid datorstyrd. Det är därför du vanligtvis ser svarvar som kallas CNC-datorer, där CNC står för Computer Numerical Control och definierar en process där förprogrammerad programvara och kod styr produktionen.

Vilka material kan bearbetas på en svarv?

Listan över material som du kan bearbeta på en svarv är lång. Den enda begränsningen är faktiskt din fantasi. Skärkraften hos en kvalitetsmaskin är så kraftfull att du kan bearbeta allt från olika metalltyper som höglegerat stål (inklusive rostfritt stål), aluminium och mässing till olika material som superlegeringar och kompositmaterial.

keyboard_arrow_up