IRON Pump

Doosan är hög kvalitet och Duroc är utmärkt service

IRON Pump har investerat i en Doosan NHP 8000 med ett pallsystem för att öka kapaciteten och effektivisera produktionsprocesserna. Doosan och Duroc Machine Tool valdes på grundval av god dialog, goda referenser och intrycket av en serviceorganisation som sätter kunden i första rummet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

När IRON Pump levererar pumpar till marin- och energisektorn över hela världen måste både produktionskapacitet och operativa processer vara förstklassiga.

Därför tittade företaget i Søborg nära Köpenhamn noga på sin nya produktionsutrustning och valde ett horisontellt bearbetningscenter Doosan NHP 8000 med ett pallsystem i två nivåer.

Bearbetningscentret kommer att användas för gjutgods och pumpdelar och kommer att kunna arbeta obemannat utanför normal arbetstid med hjälp av ett pallsystem. Den ersätter två befintliga maskiner i IRON Pumps produktion, men den obemannade driften och effektivitetsvinsterna är bara en av flera fördelar, säger Andreas Fischer, Machine Shop Manager på IRON Pump.

“Maskinens dimensioner passar verkligen bra in i produktionen med pallsystemet, och vi har upptäckt att det är en fördel för oss att ha samma leverantör som levererar både maskinen och pallsystemet. Samtidigt är vi helt övertygade om att Doosan är en robust och stabil maskin som utstrålar kvalitet.”

Andreas Fischer, Machine Shop Manager på IRON Pump

Människor - lika viktiga som maskiner

I en tillverkningsmiljö är det viktigt att ha rätt utrustning för att få ut det mesta av den, men på IRON Pump har det också varit viktigt att se till att människorna bakom maskinerna är de rätta. Projektet gick ut på anbudsförfarande och processen har varit lång, med kontinuerlig granskning av möjliga leverantörer, och det var Duroc Machine Tools hantering av processen som var den avgörande faktorn.

“Vi valde Duroc Machine Tool för att leverera vårt horisontella center eftersom de erbjöd oss den bästa lösningen när det gäller specifikationskrav, bearbetningsförslag och hantering av detaljer. Priset är naturligtvis inte oväsentligt, men det viktiga var att vi fick erfarenhet av en partner som var mycket lösningsorienterad och som utgick från vad som passade bäst för vår situation. 

Under hela processen har säljrådgivarna varit utmärkta på att förstå våra behov och önskemål, och de frågor vi haft på vägen har besvarats snabbt”, säger Andreas Fischer.

CUFOS-kontrollen säkerställer nöjda operatörer

IRON Pump har valt en CUFOS-styrenhet, som är ett app-baserat styrsystem som bygger på FANUC-programvara.

“Vi kunde välja flera olika styrenheter för Doosan-maskinen, men vi valde CUFOS eftersom den är byggd på FANUC, där vi kan få det bredaste stödet. Vi måste kunna styra alla axlar mycket exakt med hjälp av vändskärsfunktionen, och CUFOS-styrenhet kan uppfylla detta behov. Det är ett val som våra operatörer är nöjda med,” säger Andreas Fischer. 

Endast positiva referenser

En sak är de rätta rekommendationerna, specifikationerna och valet av styrning - en annan sak är det dagliga arbetet när smekmånaden är över och du behöver teknisk support eller besök av en servicetekniker. I ett modernt företag är stilleståndstider extremt kritiska, så IRON Pump, liksom alla tillverkningsföretag, förlitar sig på att tjänsten finns på plats när utmaningar uppstår.

Andreas Fischer har därför varit i kontakt med ett antal nuvarande Duroc-kunder, och återkopplingen är överväldigande.

“Jag har bara fått positiv feedback om serviceavdelningen och servicenivån. Mitt tydliga intryck är att Duroc Machine Tool har en extremt stark serviceorganisation bakom maskinförsäljningen, kombinerat med kapacitet att hantera den dagliga servicen framöver. Det ger dig verkligen en stor sinnesfrid,” avslutar Andreas Fischer.


Vill du höra mer?

Robert Puekker
Sales Manager
+46 (0) 73 254 29 90
robert.puekker@duroc.com

 

keyboard_arrow_up