Serviceavtal - din garanti för tillförlitlighet

Det enda som är värre än att inte ha rätt maskin till hands är att faktiskt ha rätt maskin – men i trasigt skick.

Maskiner ska inte stå stilla en sekund längre än nödvändigt, men alla maskiner – oavsett märke – måste rengöras och underhållas regelbundet. I själva verket orsakas två tredjedelar av alla driftstopp av bristfällig rengöring och underhåll, så detta är verkligen ett område som förtjänar din uppmärksamhet.

Hög prestanda i detta avseende handlar främst om planering och förberedelser. Planerade driftstopp ger längre upptid, och här är nyckeln att använda driftstoppen på ett optimalt sätt.

Ska vi ta över ansvaret för din maskinpark?

Duroc Machine Tool erbjuder alla kunder möjligheten att teckna en serviceavtal och avtal för förbyggande underhåll av maskiner.

Vi sätter stolthet i att alltid utföra vårt arbete med högsta kvalité så att du som kund kan fokusera på att utnyttja dina maskiner till fullo.

Serviceavtal

Ett serviceavtal ger dig tillgång till assistans från våra skickliga tekniker som regelbundet fortbildas om DN Solutions maskiner genom kurser som hålls av maskintillverkaren själv. Dessutom kan du till och med tillkalla experter från DN Solutions egna fabriker om så krävs.

Vi har tillgång till reservdelar i original, antingen från vårt eget lager eller från DN Solutions jättelika lager i Tyskland, där 95 procent av alla reservdelar alltid finns i lager.

Om du tecknar ett serviceavtal med oss ger vi dig en fast rabatt på såväl serviceåtgärder som reservdelar. Dessa rabatter gäller under hela avtalsperioden för den aktuella maskinen.

DET FÅR DU

Ett serviceavtal med Duroc Machine Tool är din garanti för driftsäkerhet och lägre kostnader för din maskin under hela dess livslängd. Våra serviceavtal innefattar:


En årlig servicekontroll

check-circle-1

Fasta rabatter på både servicebesök och reservdelar

check-circle-1

Blixtsnabb assistans från vårt serviceteam i händelse av en maskinskada

check-circle-1

Tillgång till vårt gigantiska reservdelslager - med leverans nästa dag

check-circle-1

Förebyggande underhåll

Du som kund kan genom att teckna avtal för förebyggande underhåll på dina maskiner känna en större trygghet i att dina maskiner är genomgångna och driftsäkrare fram till nästa underhåll.  Vårt förebyggande underhåll är en tillsynskontroll av maskinen där vi byter slitagedelar, mäter upp maskinen och ser om något behöver åtgärdas för att säkra driften framöver.

Vi jobbar med fasta priser för vårt förebyggande underhåll så att du som kund i förväg ska veta vad det kostar.

Det här är vad du får

Ett förebyggande underhåll utför man för att få en bild av maskinens status samt byta viktiga slitdetaljer. Våra tekniker gör en översyn av maskinens skick innan vi kastar oss in under skydden, för att säkerställa att er maskin fungerar som den ska. Våra avtal för förbyggande underhåll innefattar:

Gejdskydd samt övrig mekanik
Vi städar och gör rent för att maskinen skall fungerar fram till nästa FU. Vi kontrollerar att avstrykarna ligger an för att kunna utföra det de är avsedda för. Här passar vi även på att kontrollera drivremmar till spindlar och axlar. Vissa remmar byts ut för säkerhetsskull.   

check-circle-1

Hydrauliksystemet
Vi byter hydraulolja samt ser till att alla filter fungerar. Vi gör funktionskontroll samt läcksökning avseende slangar och kopplingar.  

check-circle-1

Centralsmörjningen
Den rengörs ända in till filtren, vi funktions kontrollerar pump och distributörer ända ut till smörjställena.

check-circle-1

Pneumatik
Vi kontrollerar filter, tryck och läckage.

check-circle-1

Kylvattensystemet
Vi kontrollerar filteranläggningar, funktions kontrollerar pumpar och munstycken. Vi läcksöker samtliga slangkopplingar och slangar.

check-circle-1

Elsystem
Vi kontrollerar spänningar, fläktar och luftfilter. Vi besiktar utrymmet i allmänhet för att hitta skador. Vi kontrollerar givare, mikrobrytare, kabelanslutningar, genomföringar kabelkedjor.

check-circle-1

Säkerhetsbrytare
Vi kontrollera funktionen på brytarna samt även där allmäntillståndet på kablage. Även nödstoppskretsen får sig en funktionskontroll.

check-circle-1

Repeternoggrannhet
Vi kontrollerar vändglapp fysiskt på kulskruven, vi kontrollerar även att den elektroniska justeringen är riktigt satt. Vidare kontrollerar vi kilar och glidytor på samtliga axlar för att avgöra slitage. Kilarna justerar vi om de är i gott skick. 

check-circle-1

Verktygsväxlare
Om maskinen är utrustad med verktygsmagasin och verktygsväxlare får även dessa en stunds omtanke. Vi funktions kontrollerar växlaren samt kontrollerar att växlingspositionen stämmer överens med verkligheten. Vi tittar även över kablage och anslutningar. I samband med detta kontrollerar vi även verktygslåsningens dragkraft.

check-circle-1

Verktygsrevolver
Vi kontrollerar funktionen på revolver och av drivna verktyg.

check-circle-1

Palettväxlare
Palettvälarens funktioner kontrolleras och även dess rörelser samt anslutningar.

check-circle-1

Maskingeometri
Vi mäter upp maskinens geometri enlig ett mätprotokoll för att kontrollera om maskinen är rak och vinkelrät i alla axlar. Detta protokoll ligger sedan till grund för framtida åtgärder.

check-circle-1

Koordinatsystem
Vi kontrollerar nollpunkter och mätprobar så att maskinen hittar rätt.

check-circle-1

Backup
När allt detta är gjort, tar vi en komplett backup på hela maskinens styrsystem, denna sparas under er maskin i vårt filsystem. 

check-circle-1

Avslut/uppstart
Då det är viktigt för oss att ni kommer igång ordentligt så stannar vår tekniker kvar så att ni hinner starta upp er produktion.

check-circle-1

Avhjälpande service
Självklart kan ni, om ni vet vad, beställa reparation av er maskin i samband med FU. Det svåraste då, är att veta vilka delar som behövs men vi gör gärna ett försök att hjälpa er så långt vi kan.

check-circle-1

Vill du höra mer om våra serviceavtal?

Våra serviceavtal håller dina maskiner igång. Kontakta oss för att höra mer om möjligheterna.

Jan Ögren
Service Manager

+46 (0) 8 630 23 31
service.machinetool.se@duroc.com

 

keyboard_arrow_up