Horisontell fräsmaskin - bearbetning av metall och andra material


0 Produkter

En horisontell fräsmaskin - eller horisontell fräs - är ett mångsidigt verktyg som kan användas för att bearbeta en mängd olika arbetsstycken. På horisontella fräsmaskiner sitter spindeln parallellt med arbetsbordet och används i processer där spånbildning är viktig. Den horisontella konstruktionen använder gravitationen som en naturlig del av spånbildningen.

Den horisontella fräsmaskinen har en extremt stabil konstruktion som motverkar böjningsutmaningar och ger dig ett bearbetningsområde som är praktiskt taget kvadratiskt.

En horisontell fräsmaskin är alltid 4-axlad, och vissa horisontella fräsmaskiner har även en inbyggd vridbar skiva som gör det möjligt att fräsa i olika vinklar. Här kan du bearbeta i de vinklar du vill och fräsa där du vill.

Den horisontella fräsmaskinen är ofta det självklara valet om du behöver arbeta med stora projekt med extremt tunga material. Du byter ut hela pallen - hela planet - och lägger in ett nytt arbetsstycke som ska bearbetas. Ett typiskt horisontellt bearbetningscenter har minst två pallar, vilket ger många möjligheter till obemannad drift.

keyboard_arrow_up